Menu

Pichcimy z Alą

Przepisy na proste, szybkie a przy tym smaczne i zdrowe dania.

Kokosowa jaglanka z truskawkami i jagodami goji!

anetachwiej

Kokosowa jaglanka z truskawkami i jagodami goji to świetny sposób na błyskawiczne, zdrowe, pożywne a zarazem pyszne śniadanie. Kokosową jaglankę podałam z sezonowymi owocami, którymi w chwili obecnej są uwielbiane przez wszystkich truskawki. Połączenie kokosa i truskawek jest idealne i smakuje znakomicie.

100_6211

100_6213

100_6214

Składniki na 1 porcję:

1 kubek mleka kokosowego (z kartonu)

3 łyżki płatków jaglanych

1 łyżka wiórek kokosowych

1 łyżeczka miodu

truskawki, jagody goji, chipsy kokosowe - do podania

Wykonanie:

Do rondelka wlewam mleko, dodaję płatki, całość zagotowuję a następnie gotuję na wolnym ogniu ok 3-5 minut. Po tym czasie dodaję wiórki kokosowe, mieszam i zostawiam pod przykryciem na kilka minut do napęcznienia. Jaglankę nakładam do miseczki, dodaję pokrojone truskawki, całość posypuję jagodami goji, chipsami kokosowymi i polewam miodem do smaku.

Smacznego!

© Pichcimy z Alą
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci